Lasitukset

Terassimaailma

Lasitukset kodin moniin eri tiloihin

Lasituksilla saat aina tyylikästä ja kestävää ilmettä kodin moniin eri tiloihin:

  • Peililiukuovet
  • Saunan lasiseinät ja lasitukset
  • Keittiön välitilan lasitukset
  • Sisäkaiteet
  • Peilit
  • Ikkunalasitukset

Myymme, asennamme ja huollamme kiinteistösi lasirakenteet. Olemme lasialan ammattilaisia!

Lasiasiaa

Terassimaailma

FLOAT LASI (TAVALLINEN LASI)
Float-lasi (tavallinen lasi) on läpinäkyvä, tasaisen paksu ja sen pinnat ovat tasaiset. Float-lasissa ei ole vääristymiä ja se on ihanteellinen haluttaessa kirkasta läpinäkyvyyttä.
­
Värillinen float-lasi on massavärjättyä ja siinä on auringonsuojaominaisuus. Väreinä löytyvät pronssi, harmaa ja vihreä.
­
KARKAISTU LASI (TURVALASI)
Karkaistun turvalasin lujuus perustuu lasille tehtyyn lämpökäsittelyyn. Lasi lämmitetään n. 650 °C lämpötilaan, jolloin lasi pehmenee ja sen jännitykset katoavat. Tämän jälkeen lasi jäähdytetään nopeasti, jolloin lasin pintaan jää pysyvä puristusjännitys ja keskiosaan pysyvä vetojännitys.
­
Karkaistun lasin lujuus kasvaa n. 3-5-kertaiseksi käsittelemättömään lasiin verrattuna. Karkaistun lasin turvaominaisuudet korostuvat myös lasin rikkouduttua, jolloin se hajoaa pieniin murusiin aiheuttamatta isompia haavoja joutuessaan ihokosketukseen.
­
Värillinen karkaistu lasi on massavärjättyä ja siinä on auringonsuojaominaisuus. Väreinä löytyvät pronssi, harmaa ja vihreä.
­
LAMINOITU LASI (TURVALASI)
Laminoitu turvalasi koostuu kahdesta lasilevystä, joiden väliin on laminoitu elastinen muovikalvo. Kalvo sulatetaan lasien väliin kovassa paineessa ja lämpötilassa. Laminoidun lasin turvaominaisuudet perustuvat lasien välissä olevaan elastiseen muovikalvoon, joka pitää rikkoutuneet lasinpalat koossa – laminoitu lasiruutu pysyy kehyksissä, läpipääseminen estyy sekä tapaturmavaara vähenee merkittävästi laminointiprosessin ansiosta. Laminointi ei vaikuta lasien optisiin ominaisuuksiin.
­
Laminoitua lasia käytetään henkilöturvallisuuden lisäksi paikoissa, joissa tarvitaan suojaa esim. murtautumista tai vandalismia vastaan.
­
Erilaisilla kalvovaihtoehdoilla lasiin saadaan eri värejä. Laminoitu lasi antaa hyvän, yli 90% suojan UV-säteilyä vastaan.
­
LAMINOITU KARKAISTU LASI (TURVALASI)
Yhdistämällä kaksi turvalasityyppiä saavutetaan samanaikaisesti karkaistun turvalasin mekaaninen kestävyys ja lämpötilaerojen sietokyky sekä laminoidun turvalasin sirpaleita sitova ominaisuus ja murronkestävyys. Käytetään kohteissa, joissa lasilta vaaditaan erityistä kestävyyttä ja turvallisuutta.
­
2K ERISTYSLASI
Kahdesta lasilevystä valmistettu elementti, jossa lasilevyjen ja listakehien muodostamat tilat on suljettu ilmatiiviisti elastisilla massoilla. Valoa läpäisevän rakenteen lämmöneristyskyky paranee. Käyttämällä eri lasilaatuja elementin osina ja erilaisia kaasuja, ristikoita tai sälekaihtimia välitilassa saadaan elementille haluttuja erikoisominaisuuksia.
­
AURINGONSUOJALASI
Vähentää liiallista auringon valoa/lämpösäteilyä. Lasit jaetaan valmistustavan mukaisesti.
­
Massavärjätyt lasit: Float-menetelmällä valmistettu lasi, johon on lisätty metallioksideja. Auringon säteilyn absorptio ja lasin tummuus lisääntyvät lasipaksuuden mukana, heijastuma vähäistä. Käyttö yksittäisinä laseina ja eristyslaseissa. Värisävyinä vihreä, harmaa ja pronssi.
­
Pinnoitetut lasit: Float-menetelmällä valmistettuja pinnoitettuja laseja. Pinnoitustekniikoita useita. Saatavalla neutraalin vaikutelman antavia sekä peilaavia pinnoitteita. Saatavilla useita eri värisävyjä.
­
ETSATTU LASI JA HIEKKAPUHALLETTU LASI
Etsattu lasi on happokäsitelty lasi, joka läpäisee valoa, mutta lasi ei ole läpinäkyvä. Saatavana eri väreissä, sileänä tai kuvioituna. Käytetään useissa erilaisissa käyttökohteissa. Etsattu lasi on pitkälti samannäköinen kuin hiekkapuhallettu lasi mutta edullisempi vaihtoehto.
­
Hiekkapuhalluksella lasiin saadaan aikaan monipuolisia mattakuvioita. Lasi voidaan puhaltaa kokonaan tai osittain mattapintaiseksi asiakkaan ohjeiden ja toiveiden mukaisesti. Puhallettu pinta voidaan myös suoja käsitellä, jolloin se hylkii paremmin likaa ja ilmansaasteita. Myös peilejä voidaan hiekkapuhaltaa.
­
ITSEPUHDISTUVA LASI (AKTIIVILASI)
Itsepuhdistuvaa lasia kutsutaan myös aktiivilasiksi. Lasin pinnassa on titaanidioksidipinnoite, joka kestää ikkunan käyttöiän. Luonnonvalo käynnistää lasin pinnalla prosessin, jossa orgaaninen lika, kuten siitepöly, linnun jätökset tai lehdet hajoavat. Vesisateella lasin pintaan muodostuu tasainen kalvo, joka huuhtoo hajotetun lian pois. Sateen jälkeen ikkuna kuivuu ilman kalkkiraitojen muodostusta. Puhdistuakseen lasi ei tarvitse suoraa auringonvaloa.
­
Lasi soveltuu käytettäväksi lähes kaikissa ulkokohteissa: ikkunoissa, julkisivuissa ja lasikatoissa. Lasia suositellaan erityisen hankalasti lähestyttäviin lasituksiin, kuten kattoikkunoihin. Itsepuhdistuva lasi ei sovi sisäkäyttöön.
­
SELEKTIIVILASI
Selektiivilasi l. lämpölasi, tarkoittaa energiansäästölasia, jonka pinnalla metallioksidikerroksia. Näiden kerrosten ansiosta pitkäaaltoinen lämpösäteily heijastuu lasinpinnalta pois. Selektiivilasi päästää kuitenkin lyhytaaltoisen säteilyn lävitseen. Selektiivilasi on siis suunniteltu päästämään ulkoa tuleva auringonpaiste sisään, ja samalla minimoimaan lämmön karkaamisen sisätiloista.
­
Hyvän lämmöneristyskykynsä ansiosta selektiivilasi ei huurru helposti. Selektiivilasin pintalämpötila on normaalia ikkunalasia korkeampi. Selektiivilasia voidaankin käyttää esimerkiksi terassilasituksissa vähentämään lasien huurtumista.